Üzemeltető: Blogger.

Végre itt a nyár! - Sminktippek


Egyszer a forróságért imádkozunk, aztán amint bekövetkezik szidjuk és azt kívánjuk legyen már vége. Persze egy tengerparton vagy akármilyen víz partján az ember nagyon jól viselné, de a városban... borzalom. Szóval gondoltam indítok egy mini sorozatot, amelyben különböző tippeket olvashattok majd, hogy hogyan is tudjátok kicsit elviselhetőbbé tenni a forróságot. Az első rész, ahogyan a címből is kiderül sminktippeket fog tartalmazni.

1. Naptejet a smink alá! Nagyon fontos, hogy védjük az arcunk, hiszen nagyon magas az UV-A és UV-B sugárzás mostanában. Ha zsíros bőrünk van akkor igyekezzünk olyat használni, ami nem fokozza ezt az érzést, hatást. Használjunk kevésbé krémes és gyorsan beszívódó naptejet.

2. Válassz könnyed, mattító, UV-védelemmel ellátott hidratáló krémet! Bár ilyenkor úgy vagyok vele, hogy legyen rajtam minél kevesebb réteg mind sminkben, mind ruhában, mégis mostanában is használok hidratáló krémet. Kombinált bőröm van, így egyes részek zsírosak, más részek szárazak, ha mást nem a száraz részeket biztosan bekenem. Viszont vannak olyan hidratálók, amelyek a hidratálás mellett mattítják az arcbőrt, így még segít is csökkenteni a kifényesedést. A jó akkor, ha szinte meg sem érezzük, hogy az arcunkon van, a sminkünk alatt, viszont a hatását kifejti. Plussz pont ha UV védő formulát is tartalmaz a krém. Ez azért jó, mert ilyenkor nem kell külön naptejet használni, kivéve persze, ha magasabb védelemmel akarjuk ellátni az arcunk és magasabb faktorszámú naptejet akarunk használni.

3. BB-krém alapozó helyett! Sokkal könnyedebb, nem nehezíti el annyira az arcbőr, jól tud alatta lélegezni. Ha nem túl száraz a bőrünk, akkor akár kiválthatjuk vele a hidratáló krémet, így -1 réteg. Sőt mivel a legtöbb BB krém az UV sugarak ellen is védelmet biztosít, ezért akár a naptejet is elhagyhatjuk. Persze a BB-krémek faktorszáma nem olyan magas, úgyhogy főként fehérebb bőrűeknek fontos ügyelni, hogyha nem elég magas akkor mégis csak kenjenek a BB-krém alá naptejet is.

4. Púder, hogy fixáljuk az alapot, tehát a BB-krémet és a korrektort, így nem fog elmászkálni fél óra után. Emellett mattítja az arcbőrt. Az én ilyenkor (bár máskor is) előnyben részesítem a transzparens,  azaz áttetsző púdert, mert folyamatosan barnulok és nem szeretném kéthetente cserélgetni a púderem, mert az púder árnyalata már világosabb, mint a bőrszínem.
5. Krémpirosító felé áttetsző púder! Ugyan az a cél, mint az alapozó (BB-krém), korrektor esetén, hogy fixáljuk és tartósabbá tegyük.
6. Ha még nem sikerült elérned a kívánt színt, semmi gond, vedd elő a bronzosítód. Akár olyan hatást is elérhetsz vele, mintha most jöttél volna haza a nyaralásról. Ilyenkor megengedett, hogy  picit túlzásba ess vele, sokkal inkább most nyáron, mint télen.

7. A mattító lapocskák nagyon jó barátaink. Ha napközben kifényesedett az arcod és téged zavar akkor mindenképp szerezz be belőlük. Tényleg nagyon jó szolgálatot tesznek, ha nem akarod újra megcsinálni a sminked, vagy a sokadik púderréteget feltenni. Használhatsz egy papírzsepit is helyette, nyomkodd át vele óvatosan az arcod, semmiképp ne törölgesd, hiszem így elkened, vagy leszeded a sminket ami az arcodon van. Igaz kevésbé hatékony ez a módszer, bár néha nagyon jó szolgálatot tesz.

8. Ha szeretnél egy kis színt az ajkaidnak, de ebben a forróságban nem tudod elviselni a rúzst vagy a ragacsos szájfényeket, akkor használj helyette egy színezett ajakbalzsamot, sokkal könnyedebb, ápolja az ajkaid és megakadályozza, hogy kiszáradjon.  Ha UV védelemmel is rendelkezik az a legjobb, hiszen pluszban védi az ajkaid.


9. Tegyél bármilyen porállagú dolgot a szemhéjadra, legyen az akár csak egy púder, így megakadályozhatod, hogy kizsírosodjon a szemhéjad. Szemceruzát használni elég rizikós ilyenkor, mert könnyen elmászkálhat, de ha egy kis púderral satírozzuk el a színt sokkal tovább a helyén marad.

10. Nem feltétlen kell vízállónak lennie egy spirálnak ahhoz, hogy ne folyjon el  ebben a hőségben és fennmaradjon egész nap anélkül, hogy a lepotyogástól pandamacivá tenne minket. Egyszer olvastam valahol, hogy nem ajánlják a vízálló spirálokat, mert nem tesznek jót a pilláknak. Nem tudom, mennyi az igazság benne, de azóta én nem is vettem vízálló spirált :D Viszont találtam olyan spirált, ami szépen fennmarad.

Képek forrása: google.com

Ez lett volna az én 10 tippem arra, hogy hogyan használjuk a sminkcuccaink a melegben is, hogy az hosszan tartó és könnyed legyen. Van még valami plusz ötletetek?

Nincsenek megjegyzések